Wilma on ollut nyt syksyllä neljä kuukautta HR-harjoittelussa meillä Joblinkin toimistolla. Harjoittelu on mennyt nopeasti ja nyt on aika katsoa mennyttä syksyä. Syksyyn on mahtunut paljon uutta ja mielenkiintoista ja aika on kiitänyt. Jäämme kaipaamaan Wilman oma-aloitteellisuutta ja reipasta asennetta töitä kohtaan sekä ainaista hymyä ja iloista naurua. Wilma vastasi kysymyksiimme, millainen kokemus hänelle harjoittelusta kehkeytyi.

 

Mikä fiilis nyt kun harjoittelu on loppumassa?

Fiilis on samaan aikaan sekä huippuhyvä että hieman haikea. Tämä neljän kuukauden harjoittelu on hurahtanut vauhdilla ohitse ja on ihan hassua, että nyt se jo loppuu! On ollut mahtavaa saada tutustua Joblinkiin ja Jobbareihin sekä toimiston huikeisiin tyyppeihin. Ikävä tulee, mutta nyt lähden kuitenkin innolla kohti uusia haasteita!

 

Mitä odotit harjoittelulta?

Harjoittelun aikana odotin oppivani paljon henkilöstöhallinnosta alana sekä mitä kaikkea henkilöstöpalveluyrityksen toimenkuvaan kuuluu. Toiveissa oli päästä hyödyntämään tähän mennessä opittuja tietoja ja taitoja sekä oppimaan paljon uutta ja kehittämään sitä kautta omaa ammattitaitoani. Voisin sanoa, että harjoittelu ylitti kaikki odotukseni monipuolisuudellaan.

 

Kerroit haastattelussa, että et halua olla pelkästään kahvinkeittäjä toimistolla. Joten mitä lopulta pääsit tekemään?

Heh, no en päässyt keittämään kahvia, mutta pääsin kyllä pesemään kahvikonetta! Sen lisäksi sain tehdä hommia laidasta laitaan erittäin monipuolisesti. Harjoittelun työtehtäviini kuului mm: työpaikkailmoitusten suunnittelua, kirjoittamista ja julkaisemista, työhakemusten lukemista, haastatteluaikojen sopimista, haastatteluissa mukana olemista, työvuorojen kirjaamista ja jakamista työntekijöille, perehdytysmateriaalien uudistamista, sekä yhtenä isompana projektina tyytyväisyyskyselyn suunnittelu ja toteuttaminen työntekijöille sekä asiakkaille. Lisäksi pääsin mukaan suunnittelemaan ja kuvaamaan Joblinkin uudet rekrytointivideot, joista tuli muuten ihan huippuhyvät!

 

Mitä olet oppinut syksyn aikana?

Olen oppinut ihan valtavasti uusia juttuja niin Joblinkista, HR-alasta kuin itsestänikin. Nyt osaan esimerkiksi laatia työpaikkailmoituksia, käyttää muutamaa eri rekrytointi- ja toiminnanohjausjärjestelmää sekä kertoa TES:in mukaiset palkkaportaat vaikka unissani. Koen kuitenkin, että suurin oppiminen on tapahtunut niin sanotusti pääni sisällä, jonka vuoksi siitä on hankalaa mainita mitään tiettyä konkreettista esimerkkiä. Opin myös sen, että tässä työssä vaaditaan hyvää muistia: ihailen sitä, kuinka hyvin toimiston tyypit muistavat jokaisen työntekijän nimen, asuinpaikan ja sen, missä kukin haluaa työskennellä!

 

Mikä oli harjoittelun paras kokemus?

Kääk en osaa valita vain yhtä parasta! Tähän harjoitteluun on mahtunut monta hyvää kokemusta, mutta ehkä mieleenpainuvimpina on ihan ne arkiset hetket huipputyökavereiden kanssa: yhteiset lounas- ja kaakaohetket, projektit sekä keskustelut aiheesta ja aiheen vierestä. Parasta on ollut myös se, että on oikeasti saanut tehdä asioita, eikä vain seistä tumput suorana ja tuskastella ajan hidasta kulumista. Hienoa on myös ollut huomata oma kehittyminen ja tuntea, että on oikealla urapolulla.

Mitä oppeja nappaat mukaasi harjoittelusta tulevaisuuden urallesi?

Mukaani nappaan reilun annoksen reippautta, hyvää tekemisen meininkiä ja ennakkoluulotonta asennetta ihan kaikkea kohtaan. Harjoittelusta keräämäni opit kulkevat mukanani vielä pitkään ja nyt odotankin jo, miten ja missä pääsen näitä oppeja seuraavaksi hyödyntämään.

 

Tulisitko uudestaan?

Ehdottomasti! Koen oppineeni valtavasti tämän harjoittelun aikana ja miksipä en siis haluasi oppia vielä lisää. Ohjaajani Lauran ammattitaitoisessa ohjauksessa on ollut turvallista päästä oppimaan, kehittymään ja kokeilemaan monipuolisesti uusia juttuja.

Lopuksi vielä iso KIITOS Joblinkin porukalle tästä opettavaisesta harjoittelusta, on ollut ilo työskennellä kanssanne!

 

Wilma