Kun aikani armeijassa lähestyi loppuaan, aloin miettiä kuumeisesti, mistä löytäisin töitä ja mieluusti vielä töitä, joista pitäisin. Muistin kuinka olin ennen palveluksen aloittamista käynyt työhaastattelussa, josta oli jäänyt hyvä maku suuhun. Kyse oli Joblinkistä ja silloin haastattelija sanoi minulle, että jos vielä armeijan jälkeen tarvitsisin töitä, voisin ottaa heihin yhteyttä.

Armeijaa oli muutama viikko jäljellä ja sain sovittua sopivan päivän, jotta sain käydä haastattelussa. Joblink tuli tässä hienosti vastaan ja haastattelija ymmärsi tilanteeni. Huomasin, että näin ei todellakaan toimita joka paikassa. Haastatteluun mennessäni minulla ei ollut päivääkään kokemusta työskentelystä kaupan alalla. Olin vain ajatellut, että tuo on työ, josta voisin pitää, kun tiesin viihtyväni parhaiten asiakaspalveluhommissa.

Hain alun perin vain kassatyöntekijäksi, mutta haastattelussa minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut työskentelemään myös palvelutiskillä. Kuulemma sopisin siihen hyvin. Tätä oli vaikeaa uskoa silloin, sillä kokemusta tällaisesta työstä minulla ei ollut. Ajatus kuitenkin kiehtoi ja totta kai suostuin heti, kun koulutusta tehtävään tarjottiin.

Tykästyin kaupan töihin saman tien ne tosissaan aloitettuani.  Perehdytyksissä sain riittävät perustaidot ja hyvät vinkit työn tekemiseen, eikä aloittaessa tullut sen suhteen paniikkia. Opin jatkuvasti uutta ja pääsin työskentelemään monissa kivoissa kaupoissa. Aluksi varsinkin palvelutiskillä työskennellessäni tuntui, etten todellakaan osaa tarpeeksi ja monesti jouduinkin tilanteisiin, joissa oltiin kaukana mukavuusalueeltani. Onneksi tapasin monia mahtavia työkavereita, jotka opettivat minulle koko ajan uutta ja yritin parhaani mukaan kopioida sen, mitä he tekivät.

Joulukuun alussa Lauttasaareen avattiin uusi Supermarket ja aloin saamaan vuoroja sieltä. Työnkuvani muuttui jatkuvasti ja haasteita riitti. Oikeastaan vasta siellä tajusin, että ilman kokemustakin pärjää lähes joka tilanteessa, jos vain asennoituu oikein. Kaupassa työskennellessä asiakkaat ovat kuitenkin pääosassa, ja pelkästään sillä, että jaksaa hymyillä ja olla positiivinen on iso vaikutus.

Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että Joblinkin haastattelija aavisti täydellisesti sopivuuteni palvelutiskille. Nykyisin olen supermarketissa vakiotyöntekijä kiitos Joblinkin, jonka kautta sain ensinnäkin hyvän perehdytyksen työhön ja sen lisäksi rutkasti arvokasta kokemusta erilaisista työympäristöistä ja tehtävistä.

 

Riku