Viime syksynä 18 vuotta täytettyäni halusin heti päästä töihin. Lukio-opinnot lähestyivät loppuaan ja vapaa-aikaa oli enemmän kuin aiemmin. Muistin, että olin törmännyt Joblink -nimiseen yritykseen netissä ja päätin lähettää hakemuksen. Tiesin että viihtyisin töissä kaupan kassalla, sillä olin tehnyt ennenkin asiakaspalvelutöitä. Haastattelu ja perehdytykset hoidettiin nopeasti ja pääsin aloittamaan työt.

Opintoni olivat vielä kesken ja keväällä luin myös ylioppilaskirjoituksiin töiden ohella. Pidän siitä, että työajat ovat joustavia ja niihin pystyy itse vaikuttamaan tehokkaasti. Opintojen ja töiden yhdistäminen sujui mainiosti. Plussaa on myös se, että vuorot jaetaan vain viikolle kerrallaan, joten oman aikataulun suunnittelu on helppoa.

Kirjoitusten jälkeen ilmoitin Joblinkille, että voin tehdä enemmän vuoroja, sillä enää ei tarvinnut opiskella. Vuoroja riitti ja sainkin tehdä toiveeni mukaan enemmän töitä. Loppukeväästä luin puolestaan pääsykokeisiin viisi viikkoa, enkä tehnyt samaan aikaan ollenkaan töitä, minkä järjestäminen onnistui myös ongelmitta. Samanlaista joustavuutta en ole monessakaan työpaikassa kuullut olevan ja tämä tekee Joblinkista sopivan työpaikan juuri minulle.

Kesäloman lähestyessä minulle tarjottiin Joblinkin ansiosta mahdollisuutta jäädä kesätöihin kauppaan, jossa olin tehnyt jo aiemmin paljon vuoroja. Otin kesätyön vastaan ja syksyn tullen olen saanut jatkaa töitä kaupassa. Nykyään saan vuorot suoraan kaupasta. Järjestely sopii minulle paremmin kuin hyvin, sillä olinkin toivonut, että saisin tehdä paljon töitä.

Joblinkilla työskentely on tarjonnut tilaisuuden tehdä töitä omien mahdollisuuksieni mukaan erilaisissa elämäntilanteissa ja toiveeni on kyetty toteuttamaan paremmin kuin hyvin. Joustavuuden ansiosta Joblink on sopiva työpaikka monelle elämäntilanteesta riippumatta.

 

Julia V.