Puolitoista vuotta sitten mietin hakisinko töitä opiskelun oheen. Olin tehnyt lähinnä siivouskeikkoja ja kaipasin vaihtelua moppaamiseen. Kaupan töistä minulla oli kokemusta yläasteen TET-jakson verran, joten työ kaupassa ei tuntunut ihan mahdottomalta ajatukselta.

Hain muutamaan paikkaan ja Joblinkiltä tulikin pian asiallinen vastaus sekä puhelu haastattelukutsun muodossa. Haastattelupäivä oli talven kylmin päivä ja liikenne oli ihan sekaisin, niinpä myöhästyinkin, vaikka lähdin yli puoli tuntia etuajassa kotoa. Lopulta olin parin muun hakijan kanssa Hannan haastateltavana ja minusta tuntui kokoajan, että en saa tätä työpaikkaa. Lopulta en meinannut uskoa, kun kuulin saaneeni työpaikan, vaikka minulla ei suoranaisesti ollut työkokemusta kaupan alan hommista. Pelkkä kokemus ei ole se tärkein, sillä asenne ratkaisee.

Perehdytys kassatyöhön oli kattava ja oikeassa työympäristössä K-Supermarketissa, josssa sain varsin realistisen kuvan työstä. Jo samalla viikolla minulle tarjottiin vuoroa ja yhtäkkiä olinkin jo sujut kassahommien kanssa alkujännityksen kaikottua.

Reippaus ja oma-aloitteisuus on hyödyksi. Sen olen monta kertaa huomannut, kun olen toiminut eri ihmisten kanssa. Hämeenkylän K-Supermarketissa minut otettiin hyvin vastaan ja ystävystyinkin monen kaupan oman työntekijän kanssa, joblinkiläisistä puhumattakaan. Moni oli yllättynyt, kuinka hyvin ekstratyöntekijä hoitaa hommansa, kiitos Joblinkin kattavan perehdytyksen. Hoitamalla työnsä hyvin ja moikkailemalla työkavereita, otetaan uusi ja ulkopuolinenkin hyvin vastaan.

Vauhtia, jännitystä ja vaihtelevia tilanteita on tullut vastaan. Arki tavallisessa ruokakaupassa on ollut yllättävän monipuolista, sillä kassamyyjän työ ei ole pelkkää viivakoodien piippaamista ja asiakaspalvelua. Toisinaan pääsee hyödyntämään muitakin taitojaan ja kokemaan absurdejakin tilanteita, kun ruuhka-aikana sattuu ja tapahtuu. Asiakkaat ovat tämän työn suola, sillä heidän ansiostaan mikään päivä ei ole samanlainen.

Nyt puolitoista vuotta aloittamiseni ja monen unohtumattoman kokemuksen jälkeen, voin sanoa, että päivääkään en ole Joblinkillä katunut. Työaikansa saa määritellä itse, mikä tuo joustoa elämään ja työnteko eri elämäntilanteissa on helppoa. Olenkin ehtinyt muun elämän ohella tekemään töitä kunnolla ja päässyt osaksi kahden upean kaupan henkilökuntaa. Voin suositella Joblinkiä, koska muistakin työnvälitys- ja vuokratyöfirmoista kokemuksia saaneena, olen huomannut että täällä homma toimii.

Daniel